Ritme and Club

> web en construcció

GARY LOURIS & MARK OLSON

27 de novembre
21.30h
18 euros
Teatre Zorrilla

5 anys de Ritme&Club

Febrer de 2002, Barcelona. The Jayhawks debuta a Catalunya amb un emotiu concert a la Sala Bikini. La banda degana del rock d’arrels registra un rigorós sold-out i sedueix un públic entregat que no només es delecta amb el carisma del seu frontman, Gary Louris, sinó que també es deixa endur per la precisió instrumental de Marc Perlman, Kraig Jarret Johnson i Tim O’Reagan. L’última fitxatge, la teclista Jen Gunderman, també brilla amb llum pròpia.

S’inicia, així, una prolífica relació entre The Jayhawks i la ciutat. Durant els anys següents, la banda torna a trepitjar la capital catalana fins a un total de quatre cops, deixant-nos una grapadet de vetllades inoblidables per al record. En cap d’aquests concerts, però, no hi és Mark Olson, membre fundador que va abandonar la nau l’any 1996 per dur una vida tranquil·la al desert, lluny de la parafernàlia del rock, i iniciar una carrera al costat de qui aleshores era la seva dona, la cantautora Victoria Williams.

Juny de 2007, EUA. La notícia salta als fòrums i fa córrer tinta a les revistes especialitzades. Després d’anys d’ignorar-se mútuament, Olson i Louris reprenen el fil de la seva relació. El que era impensable esdevé una realitat: l’aliança artística torna a funcionar. Escriuen, graven, toquen i fins i tot surten de gira junts pels EUA. Són molts els fans d’arreu del món que es freguen les mans davant d’una eventual reunificació de la banda amb la seva formació original…

Setembre de 2008, Vitoria. The Jayhawks, amb Olson i Louris al capdavant, es reuneixen per primer cop en dotze anys per fer un únic concert a l’Azkena Rock Festival. Hi toquen les cançons de Tomorrow The Green Grass i de Hollywood Town Hall i sonen a glòria.

Novembre de 2008. Olson i Louris desembarcaran al vell continent per fer la seva primera gira europea en solitari. Una fita històrica que ens permetrà escoltar cançons mítiques com Blue o Two Hearts de la forma com mai les hem pogudes escoltar aquí: amb les veus dels seus dos compositors. El concert que faran al Teatre Zorrilla el proper 27 de novembre és l’únic que faran a Catalunya i té com a objectiu anar escalfant motos pels 20 anys de Blues & Ritmes.

Obrirà la nit Ted Russell Kamp, baixista de Shooter Jennings i autor d’una no gens menyspreable carrera en solitari que ha rebut la benedicció de publicacions de prestigi internacional com No Depression.

Entrades a la venda a les taquilles del teatre, Overstocks, Revólver i Discos Castelló.

FOTOS PREMSA (alta resolució):

Imatge 1 / Imatge 2

Written by Ritme-i-Club

Octubre 22, 2008 a 11:42 am

%d bloggers like this: